Arts & Mental Health Festival

Domestic violence and child abuse; building bridges with a nondualistic approach (Dutch)

Event Details

Some events, times, dates and/or tickets will be announced at a later date

Subscribe to our newsletter and stay updated on the latest events and developments!

Date

09 Nov 2020
Expired!

TimeUTC+1 (AMSTERDAM)

19:30 - 21:30

Domestic violence and child abuse; building bridges with a nondualistic approach (Dutch)

Link naar event: https://zoom.us/j/97622778498?pwd=Q3F0aElRS3BiQnd4c1BkcXlraEhYZz09

Bij huiselijk geweld zijn wij geneigd om te denken in termen als slachtoffer en dader. Slachtoffers zijn mensen die we graag helpen en daders willen we straffen. We hopen dat het geweld stopt als partners uit elkaar gaan of kinderen bij hun ouders weg worden gehaald, maar is dat werkelijk zo? Wij weten uit de praktijk dat slachtoffers uit eigen beweging terugkeren naar een situatie vol geweld. En ook dat ouders die hun kind verwaarlozen of mishandelen veel van het kind houden. Dus wat zou er gebeuren als je het concept dader en slachtoffer los zou laten? Als het onderscheid verdwijnt tussen slachtoffer of dader, wordt huiselijk geweld dan iets wat ons allemaal kan overkomen? In de spreekkamer en ver daarbuiten?

Geweld is nog altijd een groot taboe, waarover veel mensen niet durven te spreken. Als zij dat wel doen, worden zij dan wel voldoende gehoord? Een wetenschapper, een systeemtherapeut en 2 ervaringsdeskundigen gaan graag met u in debat over dit onderwerp. Wij willen denken aan oplossingen die liggen voorbij de bestaande grenzen en zullen u uitdagen om dat ook te doen.

Sold out!

Tags

Labels

DiscussionQ&A
QR Code

Speakers

 • Dr Ciska den Boer
  Dr Ciska den Boer
  Arts en Systeemtherapeut

  Ciska is a medical doctor who is also educated in health management. She works as a systemic therapist where she helps individuals and families to overcome problems. Furthermore she is also trained in yoga, specifically trauma-sensitive yoga.

 • René Haring
  René Haring
  Oprichter/eigenaar van Agressie, en daarna?

  René Haring is oprichter/eigenaar van Agressie, en daarna? Agressie, en daarna? richt zich op situaties waar agressie en geweld in voor komen. Huiselijk geweld en seksueel geweld zijn de belangrijkste vormen hierin. Maar ook pesten en verbaal geweld, geweld op de werkvloer, en internet pesten worden steeds belangrijker hierin.

 • Sabine van der Asdonk
  Sabine van der Asdonk
  Postdoctoraal onderzoeker en docent

  Sabine v.d. Asdonk is postdoctoraal onderzoeker en docent bij de programmagroep Forensische Gezinspedagogiek en Jeugdhulpverlening van de Universiteit Leiden.

 • Ted Kloosterboer
  Ted Kloosterboer
  Directeur Stichting Praat

  Ted Kloosterboer is directeur Stichting Praat, organisatie die kindermishandeling bespreekbaar maakt en daarbij gebruik maakt van ervaringsdeskundigheid.

Local Time

 • Timezone: America/New_York
 • Date: 09 Nov 2020
 • Time: 13:30 - 15:30